Ingrediënten:
3 eieren
140 gram suiker
1 theel vanille extract
1 zakje vanillesuiker
1/4 theelepel zout
175 gram bloem
1 1/2 theel bakpoeder
130 gesmolten boter
Boter om in te vetten
Bereiding:
Mix de suiker, vanille suiker, vanille extract met de eieren.
Spatel de bloem, zout en bakpoeder erdoor. Meng daarna de boter erdoor.
Zet het beslag afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur.
Beboter de vorm. Zet de oven op 225 graden.
Vul de vorm met een dessertlepeltje per schelp.
Bak 3 minuutjes, zet dan de temperatuur terug naar 200 en bak nog ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. De vorm in de oven laten.!
Haal ze gelijk uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Ik had nog een restje melk chocolade liggen dat heb ik gesmolten. Daar heb ik een aantal madeleines ingedoopt.
Ze zijn overheerlijk.