Ingrediƫnten:
- Voor de broodjes(voor ongeveer 8 stuks):
250 gram bloem
20 gram verse gist of een half zakje gedroogde
1 eidooier
110 gram lauw water of melk
25 gram suiker
4 gram zout
37 gram boter of margarine of olie
- Voor de banketbakkersroom:
5 dl melk
1/2 vanillestokje
50 g custardpoeder
50 g suiker
Bereiding:
Maak het deeg met de hand of in de bbm of de keukenmachine en laat het dan in plastic in een theedoek 30 minuten voorrijzen.
Kneed weer door en maak er 8 bolletjes van. Druk die op de bakplaat plat en laat met plastic en een theedoek erover 20 minuten rijzen.
Duw een rondje in het midden en laat weer 10 minuten rijzen, dan rondje wat groter maken en nog eens 15 minuten rijzen.
Maak ondertussen de banketbakkersroom door de melk met vanillestokje ong
15 min te laten koken
Suiker en custard met klein scheutje koude melk tot papje roeren. Vanille stokje uit de melk halen, papje erbij, even op laten koken en dan iets af laten koelen voor je het op de bodems kan doen.Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en vul ze met de afgekoelde banketbakkers room.
Ongeveer een 15/20 minuten onafgedekt laten rijzen en 10 tot 15 minuten op 230 graden bakken.
TIP: Je kunt ze na het bakken door de poedersuiker rollen en/of er voor of na het bakken nog stukjes fruit op leggen.