200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
1/4 theel zout
2theel vanille extract
4 eieren (ik had omdat ik ook meringue rol gemaakt had, 4 dooiers en 2 hele eieren, dat maakt de cake waar vaster)
200 gram bloem
1 1/2 theel bakpoeder
40 gram cacao poeder
40 gram suiker
75 ml melk
100 gram klein gehakte chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de suiker, boter en zout ongeveer 5 minuten tot het een romige massa is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot het een luchtige mix is.
Spatel de bloem en het bakpoeder erdoor.
Maak een mengsel van het e cacaopoeder, de suiker en de melk en spatel dat er ook door.
Als laatste voorzichtig de chocolade erdoor spatelen.
Vul de vorm en bak ongeveer 60 tot 70 minuten.
Als een sate prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat in de vorm kort afkoelen op een rooster. Stort dan uit en laat verder afkoelen op het rooster.