Op de Facebook groep over bakken waar ik lid van ben is deze maand Franse Patisserie het thema.
Ik bakte gisteren maar eens Franse koekjes om mee te beginnen.
Ingrediƫnten:
150 gram poedersuiker
2 eidooiers
150 gram roomboter
250 gram bloem
Zakje vanille suiker of wat verse vanille
Snufje zout
Rasp van 1 citroen
2 eidooiers
150 gram roomboter
250 gram bloem
Zakje vanille suiker of wat verse vanille
Snufje zout
Rasp van 1 citroen
Bereiding:
Mix de eidooiers en de vanille suiker. Smelt de roomboter en mix die er ook door.
Kneed daarna het zout, de vanille, de citroenrasp en de bloem er door en maak een bal van het deeg.
Laat tussen plastic folie en uurtje rusten in de koelkast.
Kneed daarna het zout, de vanille, de citroenrasp en de bloem er door en maak een bal van het deeg.
Laat tussen plastic folie en uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit en steek er koekjes uit of maak er een rol van een snijd daar plakjes van.
Leeg ze op de bakplaat niet te dicht bij elkaars.
Leeg ze op de bakplaat niet te dicht bij elkaars.
Bak in ongeveer 15 minuten tot ze vanuit de randen gaan kleuren.
Let op ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen.
Let op ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen.
Laat ze afkoelen op een rooster.