De culinaire uitspattingen van een moeder van een druk gezin met alles wat daar bij komt kijken. Leuk dat je een kijkje op mijn blog neemt, ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat en/of volger wilt worden!
zondag 29 januari 2017
#Foodblogswap januari --hapjes met geitenkaas
Er staat heel veel lekkers op, maar ik koos voor hapjes-met-geitenkaas
Ik gebruikte in plaats van vijgenjam honing en
in plaats van amandelen walnoten.
Het was erg lekker, maar ik kreeg ze slecht uit de vorm. En het oog wil ook wat.
Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan doe ik denk ik eerst bakpapier in de vorm.
donderdag 19 januari 2017
Beef teriyaki
Onze kinderen zijn dol op de wereldgerechten van Knorren, maar ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes.
Dus gaan experimenteren en hier is mijn versie van Beef Teriyaki
400 gram biefstukreepjes marineren in een mengsel van
12 eetlepels sojasaus
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel gember
1 theelepel paprika moeder
Pandan rijst koken.
Bak de biefstukreepjes kort in wat olie.
Voeg 1 kleingesneden ui en paprika toe (en eventueel champignons) en een teentje knoflook. Laat even bakken, voeg nog 2 eetlepels honing en 2 eetlepels sojasaus toe en laat 1 minuutje pruttelen.
Heerlijk....
zondag 8 januari 2017
# Foodblogswap December
Ik mocht iets maken van http://ohmydish.nl.
De keus was best moeilijk, zoveel lekkers. Maar ik heb gekozen voor de gefrituurde kip met karnemelk