Al lang voordat ooit iemand het woord cup cakes bedacht, bale mijn moeder al kleine cakejes.
Daar doe ik ook nog steeds, bijna nooit echte cupcakes, want ze zijn hier niet zo van al die zoetigheid erboven op.
Chocolade cakejes zijn favoriet met een toef verse slagroom erop. Dat dan weer wel.
Ingrediënten:
5 gram bakpoeder
150 gram bloem
150 gram suiker
150 gram zachte roomboter
4 eieren
200 gram chocolade druppels of schaafsel
5 gram bakpoeder
150 gram bloem
150 gram suiker
150 gram zachte roomboter
4 eieren
200 gram chocolade druppels of schaafsel
Oven op 180 gram voorverwarmen.
De boter en suiker mixen. Daarna de eieren er 2 voor 1 door.
Smelt de helft van de chocolade en schep erdoor. Schep de bloem, het bakpoeder en een snufje zout erdoor en meng de rest van de chocolade erdoor.
Smelt de helft van de chocolade en schep erdoor. Schep de bloem, het bakpoeder en een snufje zout erdoor en meng de rest van de chocolade erdoor.
Vul een muffin vorm met papieren cake vormpjes en vul met het beslag.
Zet de oven op 160 en bak ongeveer 29 minuten tot een saté prikker er droog uit komt.
Zet de oven op 160 en bak ongeveer 29 minuten tot een saté prikker er droog uit komt.