Ik wil proberen om iedere week zo een gerecht te vinden en te maken, en natuurlijk hier te publiceren.
De bijbel verteld ons een verhaal van Davids triomfantelijke intocht in Jeruzalem met de ark (2 sam.6:13-21). Er werd uitbundig gedanst en iedere inwoner van de stad kreeg een honingkoek. Volgens overlevering stamt daarvan het gebruik vandaan van het serveren van honingkoeken bij heuglijke gebeurtenissen, vooral op bruiloften.
Ingrediënten
150 ml gesmolten boter
250 gram honing (bvk biologische bloemenhoning)
3 eieren
500 gr volkorenmeel (of half/half met witmeel, of andere combi, even experimenteren)
1 tl kaneel
mespunt zout
150 ml melk
250 gram honing (bvk biologische bloemenhoning)
3 eieren
500 gr volkorenmeel (of half/half met witmeel, of andere combi, even experimenteren)
1 tl kaneel
mespunt zout
150 ml melk
Bereidingswijze
Klop in een grote kom de boter en honing door elkaar. Voeg de eieren toe. Zeef de droge ingr. samen en voeg ze om en om met de melk toe aan het romige mengsel. Schep het beslag in 2 ingevette cakevormen. Bak ze 35 min. op 180 graden.
je moet zelf even experimenteren welke meelsoorten je het lekkerst vind en ook de hoeveelheid meel kan variëren aan de hand van de honing. Het beslag moet de dikte hebben van een dik cakebeslag.