donderdag 24 maart 2022

Mini Lemon meringue hapjes

Ik had nog wat Lemon curd over en wilde dat gebruiken voor iets simpele.

Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
Lemon curd
 2 Eiwitten
25 gram suiker

Bereiding:
Gebruik een muffin vorm of zoals deed, Mini vormpjes.
Haal uit elk plakje bladerdeeg 2 rondjes, leg deze in de vorm (pjes).
Leg op elk rondje een stukje bakpapier met blindbakbonen en bak ongeveer 15 minuten op 200 graden. Haal de blindbakbonen eraf en bak nog 3 minuutjes.
Laat afkoelen en vul daarna met de Lemon curd.
Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Spuit op de Lemon curd en bak op 180 graden ongeveer 15 minuten tot de meringue mooi bruin is.
Laat een uur afkoelen buiten de koelkast en zet ze daarna in de koelkast.

woensdag 16 maart 2022

#thedaringkitchenchallenge mergpijpjes

The Daring Kitchen is een initiatief van simones kitchen, via een Facebook groep en op Instagram komt er elke 6 weken een Challenge.
Deze keer is dat mergpijpjes. Het basis recept komt van Laura's Bakery en de bedoeling is dat je een eigen twist aan het recept geeft.
Ik vond het lastig, ik vind mergpijpjes namelijk niet lekker. Veel te zoet.
Maar ik bedacht een frisse twist.

Ipv de aardbeienjam gebruikte ik Lemon curd en door de botercrème deed ik ook een vleugje citroen.
Het was een heel gedoe om ze netjes in het marsepein te krijgen en dan ook nog zonder vlekken de chocolade erop.
Ze winnen zeker geen schoonheidsprijs, maar ze zijn wel lekker.
Ik betwijfel of ik ze ooit nog eens ga maken, maar voor nu zijn ze op.

zaterdag 5 maart 2022

mini cakejes met walnoten

Een post in het kader van lekker slim bezig.
De cakejes smaken geweldig, maar het oog wil ook wat.
Ik heb van die leuke siliconen vormpjes
 met bloemafdruk.
Maar dan moet je dus wel even bedenken dat je ze dan dus ondersteboven bakt en als je dan een walnoot erop doet, deze onderop zie ipv bovenop.
Walnoot had dus eerst erin gemoeten.

Maar goed ze smaken heerlijk.

Ingrediënten
1,5 ei (ik had 1ei met dubbele dooier)
125 gram bloe1theel bakpoeder
88 gram boter
62 gram vloeibare honing
40 gram grof gehakte walnoten en wat hele voor erop.

Bereiding
Zet de oven op 180 graden.
Mix de boter met de honing schuimig, mix de eieren er door.
Spatel de bloem en bakpoeder erdoor en als laatste de gehakte walnoten.
Schep in de vormpjes en leg een halve walnoot erop. (Of als je motief vormpjes hebt, eerst een walnoot en daarna het beslag😃) 
Bak ongeveer 10 minuten tot een prikker er droog uit komt.

Laat ongeveer 15 minuten afkoelen in de vormen en daarna nog op een rooster.