Ingredienten:
3 appels in kleine schijfjes'
110 gram roomboter (gesmolten)
150 gram suiker (ik had half suiker, half donkere basterd)
290 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker of vanilleextract
2 theelepels speculaas of koekkruiden
2 eieren
100 ml yoghurt
Suiker en kaneel (of kaneelsuiker) om de appels te bestrooien
Roer de droge ingredienten door elkaar, Mix de eieren met de gesmolten boter en de yoghurt. Roer de droge ingredienten erdoor tot het een glad beslag is
Bestrooi de sppelschijfjes met kaneel en suiker of kaneelsuiker.
Vet de slowcooker in met boter en doe er bakpapier in, schep het beslag erop en daarop de appels/
Duw de appels een beetje in het beslag.
Zet de slowcooker op low voor ongeveer 3 uur. Doe een theedoek om de deksel tegen het condensvocht.
De culinaire uitspattingen van een moeder van een druk gezin met alles wat daar bij komt kijken. Leuk dat je een kijkje op mijn blog neemt, ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat en/of volger wilt worden!
woensdag 10 april 2019
zaterdag 6 april 2019
cinnamonrolls
Vandaag bakte ik Cinnamonrolls.
Ingredienten:
7 gram droge gist
60 ml warm water
125 gram suiker
120 gram melk
115 gram romboter
snufje zout
1 ei
400 gram bloem
Voor de vulling:
115 gram donkere basterd
70 gram roomboter
20 gram kaneel
25 gram chocoladeschaafsel
zeezout
Los de gist en een schepje van de suiker op in het warme water. Laat even staan tot de gist is geactiveerd. (je ziet belletjes)
Smelt de boter in een pannetje met de melk. Laat dit afkoelen. Doe de helft van de bloem met de gist en de rest van de ingredienten in een kom en mix tot een egaal mengsel. Voeg de rest van de bloem toe en kneed 5 tot 10 minuten.
Laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
Smelt de boter en roer de suiker en kaneel erdoor. Smeer het deeg ermee in.
Schaaf wat chocolade erover heen en strooi er wat zeezout over.
Rol de lap strak op en snijd in plakken. Leg deze in een ingevette bakvorm of ovenschaal.
Bak ongeveer 20 miuten op 180 graden.
Ingredienten:
7 gram droge gist
60 ml warm water
125 gram suiker
120 gram melk
115 gram romboter
snufje zout
1 ei
400 gram bloem
Voor de vulling:
115 gram donkere basterd
70 gram roomboter
20 gram kaneel
25 gram chocoladeschaafsel
zeezout
Los de gist en een schepje van de suiker op in het warme water. Laat even staan tot de gist is geactiveerd. (je ziet belletjes)
Smelt de boter in een pannetje met de melk. Laat dit afkoelen. Doe de helft van de bloem met de gist en de rest van de ingredienten in een kom en mix tot een egaal mengsel. Voeg de rest van de bloem toe en kneed 5 tot 10 minuten.
Laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
Smelt de boter en roer de suiker en kaneel erdoor. Smeer het deeg ermee in.
Schaaf wat chocolade erover heen en strooi er wat zeezout over.
Rol de lap strak op en snijd in plakken. Leg deze in een ingevette bakvorm of ovenschaal.
Bak ongeveer 20 miuten op 180 graden.
Abonneren op:
Posts (Atom)