maandag 16 december 2013

pitabrood

Ook pitabrood zelf maken is goedkoper, lekkerder en leuk om te doen:


Ingrediënten

Porties: 8 

  • 250 ml warm water (45 C)
  • 375 g bloem
  • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 afgestreken theelepels poedersuiker
  • 3 afgestreken theelepels droge gist
  • -------------------------------------------------------
  • Bereidingswijze

    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe alle ingrediënten in de bak van je broodmachine, zet die op de ‘deeg’ stand en zet de machine aan. De machine geeft een signaal als het deeg voldoende gerezen is.
    2. Strooi wat meel op je werkoppervlak en leg het deeg erop. Rol en rek het voorzichtig op tot een rol van 25 cm lang. Snijd het deeg met een scherp mes in acht stukken. Maak van elk een mooi balletje en maak er met een deegroller cirkels van tussen de 6 en 18 cm van. Laat ze met een doek erover een halfuur rijzen op een licht met bloem bestoven opperlak, tot ze een beetje opgezwollen zijn.
    3. Verwarm de oven voor op 260 C. Leg 2 of 3 broodjes op een metalen rooster. Bak de broodjes 4 à 5 minuten, tot ze verder opgezwollen zijn en de bovenkant bruin begint te worden. Haal ze dan uit de oven en doe ze meteen in een zak van bruin papier en doe deze meteen dicht of leg er een vochtige theedoek overheen, om ze zacht te laten worden.
    4. Als de pitabroodjes zacht zijn geworden, snijd ze dan open of snijd ze in tweeën als je de helften apart wilt gebruiken. Ze blijven een paar dagen goed in een plastic zak in de ijskast, en één of twee maanden in de diepvries.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten