Ingrediënten (voor 4 personen)
- pond krieltjes of nieuwe aardappelen (Neem hier geen kruimige aardappelen voor, maar een stevige aardappel)
- 1 of 2 eieren
- 1/2 bosje lente uitjes
- 1/2 paprika
- zilveruitjes
- augurkjes
- teentje knoflook
- Provençaalse kruiden
- citroen
- mayonaise (1 eetlepel)
- yoghurt (1 eetlepel)
- verse peper & zout (naar smaak)
Bereiding
- Kook de aardappelen (met of zonder schil) met een beetje zout, doe de laatste 5 minuten de eieren erbij zodat deze gekookt worden.
- Pers ondertussen het teentje knoflook, doe hier zout, peper en evt. Provençaalse kruiden naar smaak bij.
- Meng vervolgens een eetlepel mayonaise en een eetlepel yoghurt. Mix het geheel en voeg wat vocht van de zilveruitjes toe. Hierdoor wordt het wat dunner, wat weer goed is omdat de aardappelen dit op zullen nemen.
- Snij de lente-uitjes klein, doe hetzelfde met de paprika, zilveruitjes en augurkjes. De hoeveelheid hangt af van je eigen smaak. Mix dit met de kruiden/mayo mix.
- Als de aardappelen gekookt zijn giet je ze af.Snijd ze daarna in plakjes. Roer dit door de mix als de aardappelen nog lauwwarm zijn, omdat de aardappelen het vocht dan goed opnemen en het extra lekker wordt!
- Laat de salade afkoelen voordat je ‘m opdient.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten