Niet alleen lekker bij een high tea maar ook bij de koffie of als ontbijt.
Ingrediënten
- 105 gr bloem
- 1,5 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gr boter, in blokjes
- 3 eetlepels rozijnen of krenten
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 60 ml karnemelk
- 1 theelepel kaneel
- 4 theelepels suiker
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng bloem, suiker, bakpoeder en boter in een kom en kneed goed door tot het mengsel kruimelig wordt.
Meng de krenten en sinaasappelschil erdoor.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de karnemelk. Roer dit door het deeg en kneed tot een samenhangende bal deeg.
Leg deze bal deeg op een met bakpapier beklede bakplaat of vorm er kleinere balletjes van, voor kleinere scones.
Meng de kaneel met de suiker en bestrooi hiermee de scones.
Bak de scone(s) 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd dan een kruis van 1 cm diep in de scone, maar als je kleine scones hebt gemaakt kun je deze stap overslaan, en bak nog eens 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Je kunt heel makkelijk hartige scones maken door de rozijnen en sinaasappelschil te vervangen door hartige ingrediënten, bijvoorbeeld geraspte kaas en noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten