Herfst Cake
Het weer is er echt naar, hoewel het buiten de herfst ook vast wel lekker smaakt.
Ingrediënten10 bitterkoekjes
0,5 deciliter amaretto of rum of als je zonder alcohol wilt melk
150 gram zachte boter
150 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gepelde walnoten
poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 peren
zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk het vocht erover. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag. Schep het beslag in een ingevet cakeblik en verdeel de noten erover. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Strooi er ruim poedersuiker over voor het aansnijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten