dinsdag 2 oktober 2012

Salade met Peer en Walnoot



Dit recept kreeg ik ooit van de (toen nog op ons winkelcentrum aanwezige) groenteman 
Ingrediënten

2 friszoete peren (bijv. Conference)

1 zakje zoete rode puntpaprika’s (2 stuks)

5 el olijfolie

2 rode uien, gesnipperd

walnoten, grof gehakt

3 el rodewijnazijn

3 el balsamicoazijn

1 zakje rucola slamelange


Bereiden

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Verdeel het vruchtvlees in de lengte in plakken. Snijd de groene steelaanzet van de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ca. 3 minuten. Voeg de walnoten toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rodewijn- en balsamicoazijn erbij en laat ca. 1 minuut koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de slamelange over 4 borden en leg de peer en de paprikastukjes erop. Verdeel de dressing erover. Bestrooi met peper naar smaak.
Lekker met Turks brood.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen