donderdag 11 oktober 2012

Makkelijke, hartige taart

Dit staat vanavond bij ons op tafel:

Ingrediënten:

stuk of 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Zak roerbakgroenten of bamigroenten of wokgroenten, naar eigen smaak
Geraspte kaas
300 gram Gehakt
zout
peper
kruiden naar wens
eventueel roomkaas met kruiden
eventueel sambal of chilisaus


Brereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een springvorm in en bekleed de springvorm zo met bladerdeeg dat er aan alle kanten stukken over de rand hangen waarmee je later de deksel vormt.
Smeer op de bodem eventueel wat roomkaas met kruiden.

Bak het gehakt rul met peper en zout (en eventueel een schepje sambal of chilisaus), voeg de groenten eraan toe en laat alles even kort smoren, voeg de kruiden eraan toe.
Schep het mengsel in de springvorm en sla de overhangende stukken naar binnen terug om een deksel te vormen.
Bestrooi de bovenkant met de kaas en laat ongeveer 25 minuten bakken.

Ook erg leuk om in 1 persoonsvormpjes te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen