Ingrediënten
5 blaadjes gelatine1 citroen2 zakjes vanillesuiker4 eetlepels witte basterdsuikercitroenaroma500 gram Griekse yoghurt 0% vet14 lange vingerscitroenlikeur (Limoncello) of citroenlinonadesiroop
Bereidingswijze
- week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water
- pers de citroen uit
- doe de yoghurt in een kom samen met de vanillesuiker, de basterdsuiker en een drupppeltje citroenaroma
- klop het geheel door elkaar
- meng het citroensap met 1 eetlepel water en verwarm dit 30 seconden in de magnetron
- roer er meteen de uitgelekte blaadjes gelatine door
- voeg het citroen-gelatine mengsel al roerend bij de yoghurt
- leg 7 lange vingers in een glazen schaal en besprenkel ze met een beetje citroenlikeur
- verdeel hierover de helft van de citroenyoghurt
- leg hierop de rest van de lange vingers en besprenkel deze ook met een beetje citroenlikeur
- dek af met de rest van de citroenyoghurt
- laat de pudding 2 uur opstijven in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten