woensdag 2 januari 2013

yoghurtpudding

yoghurtpudding


Ingrediënten   
5 blaadjes gelatine1 citroen2 zakjes vanillesuiker4 eetlepels witte basterdsuikercitroenaroma500 gram Griekse yoghurt 0% vet14 lange vingerscitroenlikeur (Limoncello) of citroenlinonadesiroop

Bereidingswijze
  • week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water
  • pers de citroen uit
  • doe de yoghurt in een kom samen met de vanillesuiker, de basterdsuiker en een drupppeltje citroenaroma
  • klop het geheel door elkaar
  • meng het citroensap met 1 eetlepel water en verwarm dit 30 seconden in de magnetron
  • roer er meteen de uitgelekte blaadjes gelatine doorCitroen
  • voeg het citroen-gelatine mengsel al roerend bij de yoghurt
  • leg 7 lange vingers in een glazen schaal en besprenkel ze met een beetje citroenlikeur
  • verdeel hierover de helft van de citroenyoghurt
  • leg hierop de rest van de lange vingers en besprenkel deze ook met een beetje citroenlikeur
  • dek af met de rest van de citroenyoghurt
  • laat de pudding 2 uur opstijven in de koelkast


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen