woensdag 2 januari 2013

Duitse Eierkoekjes

Dieet Recept Duitse Eierkoekjes

Ingrediënten:

  • 50 gr bloem

  • 1/2 theel bakpoeder

  • 1/4 theel dubbelkoolzure soda*

  • 1 dl karnemelk

  • 4 eieren, gesplitst

  • 1 theel vanille-extract

  • 1/4 theel citroenzuur

  • 4 eetl halfzoete frambozenjam, gesmolten

  • 4 theel zure room
Bereiding:


  • Meng de eerste 3 ingredienten in een beslagkom en roer dekarnemelk,eierdooiers en vanille-extract erdoor.

  • Klop de eiwitten schuimig, voeg het citroenzuur toe en blijfkloppen tot de eiwitten zeer stijf maar niet droog zijn.

  • Schep het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het bloemmengsel.

  • Bespuit een koekenpan met een anti-aanbaklaag met
    bakplaatinvetter en verhit deze.

  • Neem een vierde deel van het beslag en schep 4 hoopjes beslag in een hete koekenpan.

  • Bak ze 3 -4 minuten op een matig warme warmtebron tot de onderkant van de koekjes goudbruin is.

  • Keer de koekjes om en bak ze 2 - 3 minuten aan de andere kant.

  • Houd de koekjes warm en herhaal deze procedure nog
    3 maal tot u in totaal 16 eierkoekjes heeft.

  • Bespuit de koekenpan elke keer opnieuw met bakplaatinvetter.

  • Dien elke portie eierkoekjes op met 1 eetl halfzoete
    frambozenjam en 1 theel zure room.


Per portie 165 k calorieen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen