Ingrediƫnten:
- 50 gr bloem
- 1/2 theel bakpoeder
- 1/4 theel dubbelkoolzure soda*
- 1 dl karnemelk
- 4 eieren, gesplitst
- 1 theel vanille-extract
- 1/4 theel citroenzuur
- 4 eetl halfzoete frambozenjam, gesmolten
- 4 theel zure room
Bereiding:
- Meng de eerste 3 ingredienten in een beslagkom en roer dekarnemelk,eierdooiers en vanille-extract erdoor.
- Klop de eiwitten schuimig, voeg het citroenzuur toe en blijfkloppen tot de eiwitten zeer stijf maar niet droog zijn.
- Schep het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het bloemmengsel.
- Bespuit een koekenpan met een anti-aanbaklaag met
bakplaatinvetter en verhit deze. - Neem een vierde deel van het beslag en schep 4 hoopjes beslag in een hete koekenpan.
- Bak ze 3 -4 minuten op een matig warme warmtebron tot de onderkant van de koekjes goudbruin is.
- Keer de koekjes om en bak ze 2 - 3 minuten aan de andere kant.
- Houd de koekjes warm en herhaal deze procedure nog
3 maal tot u in totaal 16 eierkoekjes heeft. - Bespuit de koekenpan elke keer opnieuw met bakplaatinvetter.
- Dien elke portie eierkoekjes op met 1 eetl halfzoete
frambozenjam en 1 theel zure room.
Per portie 165 k calorieen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten