woensdag 2 januari 2013

Knapperige uienringen met een dipsaus


Ingrediënten voor 4 personen

70 gr. paneermeel
1 tl. gedroogde oregano
1 mespunt cayennepeper
2 grote
zoete uien
3 el. melk
1 ei
zout en peper.

Bereidingswijze

Het paneermeel, de oregano en de cayennepeper op een vel vetvrij papier strooien en goed mengen.

De uien schoonmaken en in dunne ringen snijden. De melk en het ei in een diep bord mengen. De uienringen door het melk-eimengsel halen en vervolgens door het gekruide paneermeel. Daarbij het paneerlaagje rondom de uienringen goed aandrukken.

De oven voorverwarmen op 180 graden. Een bakplaat invetten. De uienringen naast elkaar op de ingevette bakplaat leggen (iets overlappend in rijen) en ca. 30 minuten in de oven (gas 2-3; hetelucht 160 graden) bakken. Na ca. 15 minuten de uienringen omkeren. Het paneerlaagje moet goudkleurig zijn en de uien moeten gaar zijn.

De uienringen op een schaal of in een met papier bekleed mandje leggen. Bestrooien met zout en peper en direct opdienen.

De gepaneerde uienringen kunnen ook gebakken worden in heet vet.
Dipsaus:
Maak een tomaat en paprika schoon en pureer beide. Meng er een klein gesnipperd uitje door. Breng het sausje op smaak met een beetje chilipoeder en voeg er in reepjes gesneden basilicumblaadjes aan toe.

TIP: Voeg aan het paneermengsel sesamzaadjes toe voor een extra knapperige bite!
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten