zaterdag 8 december 2012

Bûche de Noël

Een cakerol gevuld met een rijke chocolade-roomglazuur en gedecoreerd als een boomstam. 
Dit is een kersttraditie in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (Yule log). 
De cake stelt een houtblok (kerststronk) voor die op het vuur gegooid kan worden. 
Een heerlijke cake en een prachtig dessert voor Kerst! 



Ingrediënten


  • 125 gr kristalsuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 60 gr boter, zacht
  • 100 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel lauw water
  • snufje zout

  • Chocolade-roomglazuur:
  • 150 gr boter, zacht
  • 200 gr poedersuiker
  • 100 gr pure chocolade, in stukjes
  • cacaopoeder, om te bestuiven


Bereidingswijze

Voorbereiding: 45 minutenBereiding: 12 minuten
Bûche de Noël (boomstammetje voor Kerst)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen