zaterdag 8 december 2012

Amandelspijs

Het is heel goed te doen om zelf amandelspijs te maken.


Ingredienten:

• 250 gr. gepelde amandelen
• 250 gr. suiker
• 1½ ei
• ½ theel. citroenrasp
• citroensap

Bereidingswijze:


 Als de amandelen nog niet gepeld zijn, week je ze los in kokend water. Spoel ze vervolgens af, zodat de velletjes gemakkelijk loslaten. Laat de amandelen voor gebruik drogen.
Maal de amandelen met een kaas- of amandelmolentje fijn.
 Doe het citroensap, de suiker, het losgeklopte ei en de citroenrasp erbij. Meng het goed door elkaar en maal de massa daarna nog een keer.
Dek de amandelspijs goed af in vershoudfolie en laat dit minimaal een paar dagen in de koelkast  rijpen.
Je kunt het enkele weken bewaren in de koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen