maandag 26 november 2012

Marsepein

Zelfgemaakte marsepein is erg simpel om te maken. Dit is een naturel marsepein recept, maar je kunt ook experimenteren met een beetje kaneel, nootmuskaat of zelfs sinaasappel- of citroenrasp.
Kleuren kun je het met levensmiddelen kleurstof of met natuurlijke vormen van kleurstof.

Zo kun je bijvoorbeeld groen maken met pistachenootjes en dan heb je ook die smaak.
Roodachtig met aardbeien en dan heb je die smaak ook.

En zo kun je  het lijstje zelf wel verder aanvullen.

Marsepein kun je gebruiken om taarten mee te bekleden, maar ook kun je er figuurtjes mee maken.

Ingrediƫnten:


  • 250g poedersuiker
  • 250g fijngemalen geblancheerde amandelen
  • het wit van 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel amandelextract


Bereiding:

Mix alles in de keukenmachine tot het een samenhangend geheel is. Voeg ook eventueel de kleur/smaak stof toe.
Kneed het met de hand en vorm het tot een stevige rol.
Verpak de rol in huishoudfolie en zorg dat dat er strak omheen zit.
Laat in de koelkast 24 uur rusten.

Na die 24 uur kun je het uitrollen en er een taart mee bekleden, maar ook figuurtjes uit steken of figuurtjes ervan vormen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen