Ingrediƫnten:
- 300 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
- 100 g donkere basterdsuiker +
- 4 el koek- en speculaaskruiden (potje 20 g)
- 175 g boter, in blokjes
- 25 g garneeramandelen (bakje 95 g)
- Bereiding:
- 1. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine en meng. Schenk er al draaiend 2 el ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten. 2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.
- TIP
- Maak van het deeg een dikke rol en snijd hiervan dunne plakjes. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in ieder koekje een amandel.
- TIP
- U kunt de speculaas 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.
- Bij ons redt het geen 2 dagen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten