maandag 26 november 2012

Borstplaat

In het kader van de Sinterklaastijd!


Vroeger heel veel zelfgemaakt, heb er de hartvormen nog voor liggen, dus deze week maar weer eens.


Ingrediënten 


12 lepels suiker 
4 eetlepels water, melk of room 
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence 
eventueel cacao of oploskoffie


Bereiding


Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af.  


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen