maandag 3 september 2012

Vietnamese loempiaatjes

Voor ongeveer 40 loempiaatjes

Ingrediënten:

40 loempia vellen (van de toko)
250-300 gram kipfilet in kleine reepjes
1 grote zak chinese wokgroenten of bamigroenten
tauge (zoveel als je erbij wilt doen)
100 gram rijstmie
1 theelepel sambal oelek

Bereiden:

Zet 2 pannen water op, als het water kookt laat de kipfilet reepjes dan heel kort even koken. In de andere pan doe je de rijstmie en je haalt de pan van het vuur, roer even door en  laar 2 minuutjes staan.
Bak de groenten en tauge even kort in de wokpan met een scheutje olie en roer de sambal en de kip erdoor.
Neem telkens een loempiavel, leg er een hoopje van het groente/kipmengsel op en vouw de vellen dicht.

Bak ze in de frituurpan een paar minuutjes op 160 graden, laat ze uitlekken en bak ze dan nog een paar minuutjes op 180 graden.

Serveer met chilisaus of pindasaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen