woensdag 5 september 2012

Bokkepootjes taart

Ingrediënten:

Voor de cake lagen: 200 gram zachte boter
                                200 gram suiker
                                200 gram bloem
                                    4 eieren
                                     1 zakje vanille suiker
                                    50 gram chocolade in hele kleine stukjes

1 pak bokkepootjes
500 ml slagroom, stijfgeslagen met wat poedersuiker
1 reep melk chocolade

Bereiden:

Maak het cake beslag en die er op het laatst de chocolade stukjes door.
Giet het beslag in een goed ingevette springvorm en bak de cake tot een sateprikker er schoon uit komt.
Laat de cake afkoelen en snijd hem door zodat er 2 lagen ontstaan.

Smelt de chocolade en meng een lepel van de geslagen slagroom er door.
Strijk dit over de onderste laag van de cake. leg daar halve bokkepootjes overheen en strijk er de helft van de slagroom over.
Leg de 2e plak er voorzichtig op en bestrijk die met de rest van de slaroom.
Maal 4 bokkepootjes tot kruim en strooi dat over de slagroom.

Bewaar wat bokkepootjes om vlak voor het serveren de bovenkant nog te versieren met een aantal halve bokkepootjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen