Appelplaatkoek
Ingrediënten:
·
4 ons (room)boter
·
1 pond bakmeel (bloem)
·
1 half pond havermout
·
1 pond gele basterdsuiker
·
4 grote goudreignetten
·
Rozijnen
·
Kaneel
Wel de rozijnen in heet water.
Schil en snijdt appels in kleine stukjes, meng dit met de
rozijnen en strooi er flink wat kaneel doorheen en zet dit en half uurtje weg.
Smelt de boter in een pan en meng dit goed door de bloem,
havermout en suiker.
Verwarm de over op 150/175 graden. Bedek en bakplaat met
papier.
Druk de bodemmix goed aan op de bakplaat. Verdeel de
appelmix er goed over heen. Nog een keer kaneel er over. 40 à 45 minuten in de
oven.
Als de koek uit de oven komt is de bodem nog zacht. Bij het
afkoelen wordt deze pas stevig.
Eet smakelijk.
Hoeveel meel?
BeantwoordenVerwijderenKwestie van een weggevallen woordje, heb het inmiddels aangepast.
Verwijderen