- 200 g bloem + extra om te bestuiven +
- 100 g witte basterdsuiker
- 150 g koude boter
- 150 g koude boter
- 1 doosje kant en klare chocolade bolletjes of een reep chocolade in hele kleine stukjes gehakt
Bereiding:
Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. . Strooi de stukjes chocolade geliujkmatig over het deeg en rol het deeg dan op tot een stevige rol. Snijd hiervan plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Druk ze in het midden heel licht in met de vingertop. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.
Deze koekjes zijn een dag of 3 houdbaar in de koektrommel. Als ze dat al halen.
Ook zonder chocola lekkere koekjes. Als variatie kun je er ook rozijnen of ander gedroogd fruit doorheen doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten