zaterdag 18 januari 2014

Appel, chocolade en straciatella cake

Omdat manlief morgen jarig is, maar ik nog niet echt opgeknapt van mijn kaak/tanvlees operatie, wilde ik niet teveel gedoe maken van het verjaardagsgebak.
De chocolade en de straciatella cake

De appel cake

Ik maakte een basiscake beslag van:

200 gram bloem
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren

Een deel van dat beslag mengde ik met in stukjes gesneden appels, die ik met honing, vanillesuiker en kaneel had gemengd.

Een ander deel mengde ik met een halve gesmolten reep biologische pure chocolade.

Het laatste deel mengde ik met de andere helft van die reep, die ik geraspt had.

En zie daar een appelcake, een chocoladecake, en een straciatellacake. Morgen slagroom erbij en smullen maar.

Ik bakte de kleine cakes ongeveer een 40 minuten op 165 graden en de grote appelcake een uur op dezelfde stand.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen