donderdag 16 januari 2014

Champignons gevuld met spek

In het kader van de vakanties die we al in Spanje doorbrachten en nog door zullen brengen, en natuurlijk omdat het zo lekker toeleeft naar onze zomervakantie aldaar, ben ik maar eens wat Tapasreceptjes gaan uitproberen.


Ingrediƫnten
400 gr grote of middelgrote champignons
100 gr spekjes
½ rode paprika
1/3 courgette
1 teentje knoflook
50 gr geraspte kaas
Snufje peper

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en breek of snijd het steeltje er zo ver mogelijk uit. Hak de steeltjes samen met de paprika, knoflook en courgette in kleine stukjes. Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de fijngehakte groenten en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
Bestrooi de binnenkant van de champignons met een beetje peper en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vul ze met het groenten-spek mengsel en bestrooi met kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
 
Tip: Als je de champignons op een mooi schaaltje wilt serveren kan er nog wat vocht uit komen. Laat de champignons na het bakken daarom even uitlekken op een keukenpapiertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen