donderdag 14 februari 2013

rest verwerking oftewel rijstverwerking

Omdat ik niet altijd weet wie van onze studenten plotseling rond etenstijd voor de deur staat, dan wel wie van de nog thuiswonende kinderen plotseling een berichtje geeft dat ze niet thuis eten, en ik er met koken nog niet aan kan wennen dat we met minder zijn,  gebeurd het nog wel eens dat ik teveel maak.

Zo bijvoorbeeld met rijst en daarom was ik op zoek naar een recept om de rijst dan eens op een andere manier te verwerken.

Ik heb er rijstkoekjes van gemaakt.


Ingrediƫnten

  • 200 gr gekookte en afgekoelde rijst
  • 1 ui
  • 1 el gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook,
  • dille)
  • peper, zout
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 ei
  • olie

Bereiden

Schil de ui en snipper hem. Meng de ui, verse kruiden, peper, zout, geraspte kaas en het ei door de rijst. Verhit olie in een pan en schep hierin bergjes van het rijstmengsel. Druk ze plat met een spatel of pannekoekmes en bak aan beide kanten goudbruin. 
Ik heb ook geprobeerd ze in de oven te bakken en dat gaat ook goed, alleen moet je zorgen dat je bakpapier goed ingevet is en dat je de koekjes halverwege een keer omkeer.

Zijn erg lekker als tussendoortje, maar ook als bijgerecht bij de maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen