donderdag 14 februari 2013

Appel happen ohh nee flappen

In mijn vriezer ligt altijd standaard een pakje bladerdeeg. Handig om in huis te hebben, voor onverwachte lekkernijen.
Je kunt er zowel hartig als zoet mee uit de voeten.

Hier mijn vlug klaar recept voor wat lekkers bij de koffie.

Ingrediƫnten:

10 plakjes bladerdeeg
3 grote appels in stukjes gesneden
suiker
kaneel


Bereiding:

Laat de plakjes ontdooien. Meng suiker en kaneel naar smaak door de appelstukjes.
Beleg elk plakje met een hoopje appelmengsel.
Bestrijk de randen met water. Vouw over de diagonaal dicht. En zorg dat de randjes goed dicht zijn.

Bestrijk de bovenkant met water en strooi er wat suiker over.

Een kwartiertje in de oven en smullen maar.

Zowel warm als koud erg lekker en nog feestelijker met slagroom of vanillesaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen