donderdag 14 februari 2013

Havermoutkoekjes

Ingrediënten:


  • 200 gram havermout
  • 120 gram (8 eetlepel) vloeibare margarine
  • 4-5 eetlepel melk
  • 150 gram gele basterdsuiker of rietsuiker


Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 175° C. Meng in een kom of in de keukenmachine alle ingrediënten tot een niet plakkend deeg. Laat het deeg verpakt in plastic een half uurtje rusten in de koelkast.  Bestuif het werkvlak met wat bloem of strooi er nog wat havermout op. Vorm hierop het deeg tot een rol van ca. 4 cm doorsnee. Bestrijk het bakblik met wat margarine. Snijd het deeg in plakjes van 1 cm en leg ze op de bakplaat.
  2. Bak de koekjes in de hete oven in 18-20 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  3. Vervang eventueel 1 eetlepel melk door 1 eetlepel gembersiroop en voeg extra 1 theelepel gemberpoeder toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen