Omdat in gekochte hazelnoorschuimgebakjes vaak au weinig schuim zit, ze maar eens zelf gemaakt.
Voor 6 gebakjes
Ingrediënten:Voor het schuim:
3 eiwitten
Snufje zout
100 gram fijne suiker
60 gram gehakte hazelnoten
50 gram poedersuiker
8 gram maizena
Voor de botercreme:
250 zachte roomboter
60 gram poedersuiker
50 ml espresso
25 gram kristal suiker
Klop de eiwitten met het zout stijf.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
Meng de hazelnoten met de poedersuiker en maïzena en meng dit er voorzichtig door.
Spuit 12 cirkels op bakpapier op de bakplaat en spuit de rest van het mengsel er ook op.
Teken de cirkels eventueel met behulp van een glas.
Bak een uur op 135 graden, zet de oven uit en laat 8 uur in de oven staan.
Leg de 12 cirkels apart en maak de rest van het schuim fijn.
Maak de botercreme. Mix de boter met de poedersuiker glad
Sure de kristalsuiker bij de espresso, roer goed door en laat afkoelen.
Meng de banketbakkersroom door de boter en meng ook de afgekoelde espresso erdoor.
Spuit op 6 cirkels een laagje botercreme en leg de andere cirkels erop. Spuit daarop ook botercreme. Bestrooi de zijkanten met het fijngehakte schuim ( of rol ze erdoorheen).
Steek eventueel een chocolaatje in de bovenkant en laat goed opstijven in de koelkast.
Tip: het zijn geen handige gebakjes om op de eerste warme lentedag op een lsnge autorit mee te nemen zonder koelbox.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten