Zoveel lekkers, dus moeilijk kiezen. Ik koos voor eenvoudige koekjes.
Ik paste het recept iets aan door er speculaaskruiden aan toe te voegen.
- Ingrediënten:
- (25 koekjes)
- 200 gram bloem, gezeefd
- 2 theelepels bakpoeder
- mespuntje zout
- 1 ei, geklutst (L)
- 225 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 gram roomboter, ongezouten
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 3 eetlepels rietsuiker
Hier voegde ik 2 eetlepels speculaaskruiden aan toe en de eetlepel gesmolten boter liet ik weg omdat ik bakpapier gebruik en dus mijn bakblik dan niet invet.
Bereiding:
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
- In een tweede kom mix je de boter tot hij luchtig wordt.
- Vervolgens voeg je, lepel voor lepel, de suiker erbij.
- Daarna het ei en de vanille extract en mix tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de bloem nu toe en zet de schaal even in de koelkast zodat het deeg wat steviger (en minder plakkerig wordt).
- Na ongeveer een kwartier is het deeg stevig genoeg om er een rol van te maken van ongeveer 5 cm dikte.
- Strooi het rietsuiker over het werkblad en rol het deeg er door heen. De uiteinden hoeven niet gesuikerd te worden.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het tenminste een halfuurtje rusten in de koelkast.Tegen het einde van de rusttijd, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de plakjes op ongeveer 4 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Als je nog deeg overhebt, leg je dat in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 13 minuten, totdat ze een beetje bruin bij het randje zijn.
- Laat 5 minuten rusten, voordat je ze van de bakplaat afhaalt en verder laat afkoelen op een rooster (zodat ze een beetje uitharden).
Eenvoudig en lekker. Blijft een toprecepten!
BeantwoordenVerwijderen