maandag 26 augustus 2013

Soep van gegrilde rode paprika.

Op de proeverij bracht Jessica deze heerlijke soep mee.
Ingrediënten; 10 gegrilde rode paprika`s Olijfolie 2 rode of zoete uien héél fijn gesnipperd 4 of 5 teentjes knoflook Verse tijm 2 el Klein blikje tomatenpuree zonder zout 1 liter groentebouillon van 2,5 tablet. Peper
Als je een gladde soep wilt pureer je alle paprika`s met een staafmixer. Wil je stukjes in de soep pureer er dan 8 en snijd de andere 2 in kleine stukjes. Verwarm in een soeppan een flinke scheut olijfolie en voeg de ui toe. Laat dit zachtjes zweten tot je mooie zachte ui hebt. Hoeft niet te kleuren. Voeg dan de knoflook tijm en tomatenpuree toe en laat dit zeker 5 minuten zachtjes bakken om de tomatenpuree te ontzuren. Hoeft nog steeds geen kleur te krijgen. Voeg nu de paprika puree en eventueel stukjes paprika stukjes toe en roer door elkaar. Hang een zeef boven de pan en voeg de bouillon toe. Je wilt de kruiden van het bouillon blokje niet in de soep hebben. Laat het geheel nog zachtjes 5 minuten doorkoken en je kunt nu de soep pureren met een staafmixer als je geen stukjes wilt. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Soep kan warm en koud gegeten worden, lekker met de zwoele salade en brood van Shona!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen