maandag 26 augustus 2013

Monchoutaart


Op de Proeverij der parellen bracht Saskia deze taart mee: Ingrediënten: 50 gr. Boter ½ pot bosbessenjam 1 pak theebiscuit 2 pakjes Monchou 125 gr witte basterdsuiker 1 beker slagroom (250 ml) 1 zakje vanillesuiker 1 zakje Klop-fix 2 bananen 1 blik vlaaivulling kersen


Bereiding: Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Biscuits verkruimelen en mengen met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm (24cm) en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast. Klop de Monchou met de basterdsuiker luchtig. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de Klop-fix en meng dit door de Monchou. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het Monchoumengsel. Verdeel als laatste de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen