zaterdag 9 april 2022

walnoot meringue rol

Ingrediënten:
Voor de rol:
4 eiwitten
Snufje zout
175 gram suiker
2 theelepel oploskoffie
 50 Klein gehakte walnoten.

Voor de vulling:
250 ml slagroom
Zakje klopvast
Ongeveer 60 gram geraspte chocolade
50 gram klein gehakte walnoten
Zakje vanillesuiker 

Sla de eiwitten met het zout tot zachte pieken, voeg in delen de suiker en koffie toe en mix tot stijve pieken.
Strijk het schuim uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi de gehakte walnoten erover.
Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Leg een vel bakpapier op het schuim als het uit de oven is, leg er voorzichtig een plank op een draai het geheel om, zodat de onderkant boven is.
Laat het bakpapier zitten tot de schuim plak volledig afgekoeld is.

Maak de vulling:
Sla de slag ruim met de vanille suiker en klopvast stijf. Roer er voorzichtig de chocolade door.
Bestrijk de volledig afgekoeld Action plak met de slagroom en verdeel er de walnoten over.
Rol met behulp van het bakpapier voorzichtig op.
Laat minimaal een uur in de koelkast stevig worden.
Eventueel kun je de bovenkant versieren met gesmolten chocolade of nootjes of toetjes slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten