zaterdag 7 november 2020

boterkoek met caramel en pecannoten

Gisteren mijn nieuwe oven voor het eerst gebruikt.  
Een appeltaart en een boterkoek gebakken. 
Maar niet zomaar een boterkoek. 
1 met stukjes caramel en pecannoten. Ik kreeg het recept van een Amerikaanse vriendin. 

Ingrediënten:
200 gram kristal suiker
250 gram bloem
200 gram roomboter
Snufje zout
Half ei,  de Andere helft losgeklopt om het deeg te bestrijken
85 gram caramel blokjes
85 gram kleingehakte pecannoten en en stuk of 20 voor decoratie

Maak een deeg.
Klop eerst de boter met de suiker romig,  voeg het ei toe.  Daarna het zout en de bloem en kneed tot een soepel deeg.  Kneed er daarna de gehakte noten en de caramel door en laat een half uur in de koelkast rusten. 
Beboter en bebloem een boterkoekvorm met losse bodem. 
Verwarm de oven voor op 190 met boven en onderwarmte of 175  met hete lucht.
Bekleed de vorm met het deeg,  bestrijk met ei en leg de noten er in een leuk patroon op. 
Ik had deeg over, dus heb nog kleine koekjes erbij gemaakt in siliconen vormpjes. 
Bak ongeveer 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten