woensdag 10 april 2019

Appelcake uit de slowcooker

Ingredienten:

3 appels in kleine schijfjes'
110 gram roomboter (gesmolten)
150 gram suiker (ik had half suiker, half donkere basterd)
290 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker of vanilleextract
2 theelepels speculaas of koekkruiden
2 eieren
100 ml yoghurt
Suiker en kaneel (of kaneelsuiker) om de appels te bestrooien

Roer de droge ingredienten door elkaar, Mix de eieren met de gesmolten boter en de yoghurt. Roer de droge ingredienten erdoor tot  het een glad beslag is

Bestrooi de sppelschijfjes met kaneel en suiker of kaneelsuiker.

Vet de slowcooker in met boter en doe er bakpapier in, schep het beslag erop en daarop de appels/
Duw de appels een beetje in het beslag.

Zet de slowcooker op low voor ongeveer 3 uur. Doe een theedoek om de deksel tegen het condensvocht.



3 opmerkingen:

  1. Dat lusten wij wel, dus ga ik dat maken. Was de yoghurt niet 'geschift'?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe doe je een handdoek onder de deksel van de crockpot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je legt gewoon de theedoek, eventueel dubbel gevouwen, op het aanrecht. De deksel van de slowcooker er bovenop. Plaats de twee gewoon op de slowcooker, zoals je ook een deksel op een gewone pan legt. De theedoek zal het vocht opvangen, wat niet meer op het baksel zal druppen. Simpel, maar effectief.

    BeantwoordenVerwijderen