maandag 11 maart 2019

Mini tartelette met caramel en chocolade

Ingredienten:
Voor het deeg:

215 gram bloem
75 gram basterdsuiker
100 gram boter
1 ei
1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

1 blikje gecondenseerde melk
60 gram boter
4 eetlepels donkere basterdsuiker

Pure chocolade

Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar en kneed er een stevig deeg van. Laat een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en doe het in de ingevette vormpjes. Prik gaatjes in de bodem.
Laat weer rusten in de koelkast voor een half uur.

Bak 10-12 minuten op 200 graden.

Laat de bodems afkoelen op een rooster.

Maak de caramel door de boter te smelten in een pannetje, Doe de suiker er pas bij als deboter gesmolten is en roer het goed door. Als de suiker goed is opgenomen door de boter kan de gecondenseerde melk erbij.
Goed blijven roeren en al roerende laten doorkoken.
Als de gewenste dikte is bereikt van het vuur halen en in de bodems scheppen.
De caramel is heel heet, dus pas op voor verbrande vingers.
De gevulde bodems in de koelkast zetten tot de caramel stevig en afgekoeld is.

Chocolade smelten en over de caramel gieten. Dan weer in de koelkast zetten tot de chocolade hard is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten