vrijdag 15 juli 2016

Boterkoek

Jongste dochter en ik zijn allebei even dol op boterkoek en op haar verzoek bakte ik er vandaag weer eens 1.

Ingrediënten:

Voor het deeg
  • 185 gr bloem
  • 170 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 135 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1/4  vanillestokje
Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 1 ei, losgeklopt
Verwarm de oven voor op 190 graden. Beboter de vorm en schud er wat bloem in en uit.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in de vorm en druk dit plat, dat gaat het best met natte handen of de bolle kant van een natte lepel. Probeer de bovenkant goed glad te krijgen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en kerf er met een vork een ruitjesmotief in. Bak de boterkoek 20 tot 30  minuten tot de bovenkant mooi bruin is. De boterkoek zal nog erg wiebelig zijn en niet gaar lijken, maar dit komt allemaal goed tijdens het afkoelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen