zaterdag 7 mei 2016

Turks Brood

Voor bij de BBQ (en gourmetten enzo) zijn we hier dol op Turks brood. Maar dan wel van de echte Turkse bakker en die zit niet om de hoek.

Met een beetje van Google en een beetje experimenteren, heb ik het recept voor een heerlijk brood.


INGREDI√čNTEN


40 g gist;
 1 dl lauw water;
 500g tarwemeel;
 snuif zout;
 1 eierdooier; 
1/2 theelepel suiker; 
sesamzaad
Bereidingswijze
Los de gist op in lauw water.
 Vermeng tarwemeel met een flinke snuif zout, maak een kuiltje en schenk er het gistpapje in.
 Kneed tot een slap deegje. Dek af en laat 15 min. rijzen. 
Maak er een platte koek van.
Vermeng de eierdooier met 1/2 theeleple fijne suiker en 1 theelepel olijfolie.
Bestrijk er het brood mee. Bestrooi met sesamzaad en bak op een ingevet bakblik, 10 a 15 min. op 200 graden.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen