En we beginnen maar eens met een nagerecht.
Grootmoeders Broodpudding
Ingrediënten:
1/2 liter melk
300 gram oud brood
200 gram suiker
eventueel peperkoek
5 eieren
50 gram rozijnen
kaneel
vanillesuiker
Bereiding:
Verwarm de melk met de suiker (lauw).
Doe het oud brood (en eventueel de peperkoek) in een kom en giet de gesuikerde melk over. Laat wat weken.
Plet het geweekte brood met een vork. Meng de rozijnen door dit mengsel. Doe er wat kaneel (niet te veel indien je reeds peperkoek gebruikte hebt) evenals een snufje vanillesuiker bij.
Kluts de 5 eieren en meng dit door het broodmengsel.
Boter een ovenschaal goed in met boter. Giet het mengsel in de beboterde ovenschaal.
Laat 45 min bakken op 200 C.
Doe het oud brood (en eventueel de peperkoek) in een kom en giet de gesuikerde melk over. Laat wat weken.
Plet het geweekte brood met een vork. Meng de rozijnen door dit mengsel. Doe er wat kaneel (niet te veel indien je reeds peperkoek gebruikte hebt) evenals een snufje vanillesuiker bij.
Kluts de 5 eieren en meng dit door het broodmengsel.
Boter een ovenschaal goed in met boter. Giet het mengsel in de beboterde ovenschaal.
Laat 45 min bakken op 200 C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten