Waarschijnlijk komt dat land nog wel een keer terig, want het is zo groot en heeft zo een lekkere eetcultuur.
Kleverige spareribs is een recept dat mijn moeder al maakte.
INGREDIËNTEN 4 PERSONEN
11/2 kg spareribs, in losse ribben.
1 eetl arachideolie.
4 eetl char siu-saus.
2 eetl sojasaus.
2 eetl zoete chilisaus.
2 teentjes knoflook, geperst.
2 theel geraspte , verse gember.
90 gr honing.
75 gr lichte basterdsuiker.
1/4 theel vijfkruidenpoeder.
4 eetl droge sherry.
1 eetl arachideolie.
4 eetl char siu-saus.
2 eetl sojasaus.
2 eetl zoete chilisaus.
2 teentjes knoflook, geperst.
2 theel geraspte , verse gember.
90 gr honing.
75 gr lichte basterdsuiker.
1/4 theel vijfkruidenpoeder.
4 eetl droge sherry.
Bereidingswijze
Kook de spareribs in een grote pan kokend water in 10 minuten net gaar. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in de wok en roerbak de spareribs in porties bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schenk de olie uit de wok. Doe de resterende ingrediënten in de wok en breng alles aan de kook. Voeg de spareribs toe en roerbak alles ca. 10 minuten. Schep alles om tot het vlees rondom met saus is bedekt is.
Verhit de olie in de wok en roerbak de spareribs in porties bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schenk de olie uit de wok. Doe de resterende ingrediënten in de wok en breng alles aan de kook. Voeg de spareribs toe en roerbak alles ca. 10 minuten. Schep alles om tot het vlees rondom met saus is bedekt is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten