gegratineerde bloemkool met ham
Ingrediƫnten:
400 gram bloemkool
1 laurierblad
50 gram geraspte kaas (bvk Oud Brugge oid)
20 gram bloem
nootmuskaat
400 gram aardappelen
200 gram gesneden ham
20 gram boter
0,25 liter melk
peper
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd inplakjes, de bloemkool in roosjes.
Doe de aardappelen in koud water met de laurier en breng aan de kook.
Voeg na 10 min koken de bloemkool toe en laat 10 min mee koken.
Giet af en laat uitlekken.
Smelt de boter, bak de bloem even mee, neem van het vuur en roer de melk door tot een bechamelsaus.
Roer daar de uitgelekte aardappel/bloemkool en de gesneden ham door.
Breng over in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
Plaats onder de grill en laat 10 min gratineren.
Doe de aardappelen in koud water met de laurier en breng aan de kook.
Voeg na 10 min koken de bloemkool toe en laat 10 min mee koken.
Giet af en laat uitlekken.
Smelt de boter, bak de bloem even mee, neem van het vuur en roer de melk door tot een bechamelsaus.
Roer daar de uitgelekte aardappel/bloemkool en de gesneden ham door.
Breng over in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
Plaats onder de grill en laat 10 min gratineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten