dinsdag 28 juni 2022

#foodblogswap Tsoureki met een twist

Ik mocht deze maand wat maken van het blog van claudias keuken. Mijn oog viel op de Griekse Paasbroodjes. Ik weet het is allang Pasen geweest, maar ik ben nu eenmaal dol op brood bakken.

Ik heb het originele recept voorzien van een twist door ipv sinaasappel citroen te gebruiken en ipv amandelen greinsuiker. Ik wilde de amandelen vervangen door walnootjes, maar manlief had die opgegeten. De mailen heb ik weggelaten.

INGREDIËNTEN

  • 65 gram roomboter gesmolten
  • 65 ml  melk
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 430 gram (patent) bloem
  • 10 gram droge gist
  • 50 gram lauwwarm water
  • Schil van een 1 citroe

INGREDIËNTEN VOOR HET AFSTRIJKEN VAN DE MUFFIN

  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels greinsuiker

Meng het water, en halve theelepel suiker en de gist en laat dit staan.

Meng de rest van de suiker en de vanillesuiker dit de gesmolten boter, doe de melk erbij.
Als het goed gemengd is de eieren erdoor heen kloppen en het gist mengsel.
In de kom van de kneed machine, de bloem, het boter mengsel en de citroen schil.
Laat dit kneden tot het loslaat van de randen. Het blijft plakkerig.
Ongeveer 2 tot 3 uur rijzen tot het verdubbeld is.
De lucht eruit slaan en in 12 verdelen. Elk stukje in een ingevette muffinvorm (eventueel met een cup cake papiertje) en weer een uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 170 graden.
In 20 tot 25 minuten bakken. Af laten koelen op een rooster.

Ik heb al even geproefd en ze zijn echt heerlijk.

3 opmerkingen: