woensdag 15 juni 2022

#daringkitchen empanadas

Voor de Daring Kitchen opdracht op simones kitchen mochten we deze keer zoete of hartige empanadas maken.
Geen recept, gewoon zelf bedenken.

Ik besloot hartige te maken met pittig gehakt.

Deeg:
250 gram meel
65 gram roomboter
80 gram melk
80 gram water
8 gram zout
2 theelepels knoflookpoeder

Vulling:
250 gram gemengd gehakt
Zout
Peper
2 teentjes uitgeperste knoflook
Sambal
2 gesnipperde ui
1 paprika in hele kleine stukjes
Paprikapoeder

Maak het deeg in de keukenmachine, laat het draaien tot het loskomt van de wanden en een bal vormt.
Laat het daarna een uurtje onder een vochtige doek rusten.
Bak het gehakt rul, voeg de ui en paprika toe. Daarna de rest van de ingrediënten naar smaak. Laat dit afkoelen.
Verwarm de oven op 200 graden.
Rol het deeg uit en steek er rondjes uit.
Vul elk rondje met de vulling en voor dubbel. Druk de randen goed aan en maak met een vork afdrukken op de rand.
Ik was in de veronderstelling dat ik een speciaal  (Tupperware) ding heb hiervoor, maar kon deze even niet vinden. Waarschijnlijk kom ik hem morgen tegen.
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer een half uur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Lekker met chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten