maandag 26 april 2021

Andana kebab met Turks brood

Vandaag maakte  Andana Kebab met Turks brood.
Ingrediënten voor het brood:
500 gram Amerikaans tarwemeel
325 gram water
7 gram instant gist
1,5 theelepel suiker
10 gram zout

1 ei, losgeklopt met wat melk
Sesamzaadjes
Maak een deeg en laat rijzen tot het verdubbeld is. (Ongeveer 30 tot 60 minuten)
Druk het post en rol het uit op een bakpapier. 
Na 30 minuten iets van de rand met de vingers induwen zodat er een rand ontstaat.
Insmeren met het ei mengsel. Met een vork een gaatjespatroon prikken en met sesam zaadjes bestrooien. 
Weer 30 minuten laten rijzen, ondertussen de oven voorverwarmen met de bakplaat erin ( of de brood steen) en een metalen bakje op de bodem. 
Na het rijzen, met bakpapier en al de oven in,  in het bakje heet water gieten en 12/18 minuten bakken. 

Ingrediënten voor de Andante Kebab:
500 gram gehakt naar keuze
Een halve eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels peterselie
2 theelepels knoflookpoeder of 1  teentje knoflook
Chili vlokken naar smaak
Zout en peper naar smaak
1 fijn gesnipperde ui
2 eetlepels paneermeel

Meng alles goed door elkaar en maak er rolletjes van. Steek als je ze op de bbq wilt doen in elk rolletje een sateprikker. Laat de rolletjes en uurtje opstijven in de koelkast.
Bak ze op de BBQ of in de grillpan 
Wees gul met de smaak makers. 
Ik had er sla en paprika bij en knoflook en coctail saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten