woensdag 12 september 2012

Appelplaatkoek

Een ooit van een vriendin gekregen recept van een zeer smakelijke en makkelijk te maken taart in grootgezins formaat.


Appelplaatkoek
Ingrediënten:
·         4 ons (room)boter
·         1 pond bakmeel (bloem)
·         1 half pond havermout
·         1 pond gele basterdsuiker
·         4 grote goudreignetten
·         Rozijnen
·         Kaneel

Wel de rozijnen in heet water.
Schil en snijdt appels in kleine stukjes, meng dit met de rozijnen en strooi er flink wat kaneel doorheen en zet dit en half uurtje weg.
Smelt de boter in een pan en meng dit goed door de bloem, havermout en suiker.

Verwarm de over op 150/175 graden. Bedek en bakplaat met papier.
Druk de bodemmix goed aan op de bakplaat. Verdeel de appelmix er goed over heen. Nog een keer kaneel er over. 40 à 45 minuten in de oven.
Als de koek uit de oven komt is de bodem nog zacht. Bij het afkoelen wordt deze pas stevig.
Eet smakelijk.


2 opmerkingen: