donderdag 13 januari 2022

quiche


Helaas pas aan de foto gedacht toen het al half op was. 

Ingrediënten 
Voor de quiche
250 gram  bloem
1 theelepel zout
125 gram boter in blokjes
1 ei
3 eetlepels koud water

Voor de vulling
125 gram spekblokjes
125 gram blokjes ham
1 gesnipperd uitje
1 bosje lente ui in ringetjes
200 gram kookroom.
125 gram crème fraiche
200 gram geraspte kaas
4 eieren
Zout
Peper
Snufje nootmuskaat

Bereiding
Maak het deeg door de ingrediënten te kneden,  pak het in huishoudfolie en laat minimaal een uur in de koelkast rusten. 

Beboter een quichevorm. Verwarm de oven op 180 graden hete lucht
Rol het deeg uit een bekleed de vorm.  Prik gastjes in de bodem.
Leg er een stuk bakpapier op met blind bakbonen. 
Bak ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet deze op 200 hete lucht. 
Bak de spekblokjes, de ham en de ui.
Laat iets afkoelen. En doe de lente ui erbij. 
Meng de rest van de ingrediënten en klop goed los.  Houd wat kaas achter. 
Verdeel het spekmengsel over de quichebodem, schenk het eimengsel erover en verdeel de rest van de kaas erover.

Zet nog 40 minuten in de oven. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten